EnglishDeutsch
 

Vandring i Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen

Ta turen til en av Norges mest populære nasjonalparker Jotunheimen eller prøv en av de nye nasjonalparkene Breheimene eller Reinheimen. Hva med en tur på Nord-Europas høyeste fjell Galdhøpiggen eller en tur over Besseggen – en av Norges mest populære turer. Eller prøv en bretur får isen smelter. Her finner du turer for enhver smak.

- Våre to mest kjent turer Galdhøpiggen og Besseggen
- 10 toppturer med guide
- 10 barnevennlige turer
- 10 dagstur forslag for Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen
- 10 klassiske flerdagsturer i Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen
- Tematiske turer
- Vandrepakker – forslag til en god turopplevelse i Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen.
- OSS om vandring i Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen

Nasjonalparkene


De tre nasjonalparkene Jotunheimen, Reinheimen og Breheimen og området rundt byr på enorme muligheter for vandring.. Jotunheimen byr på mer enn 50 ruter i et av Norges mest alpine høyfjellsområder og Breheimen byr på ruter innover mot Nord-Europas største innlands isbre Jostedalsbreen. Begge parkene har en rekke både betjente og selvbetjente hytter som du kan overnatt i. Med unntak av området lengst vest i Reinheimen mot Tafjordfjella, egner denne parken seg mer for dagsturer inn fra for eksempelvis Skjåk. Hyttene her er stort sett selvbetjente. Kanskje du får et glimt av villreinen!
I områdene rundt nasjonalparkene finner du kortere turer av alle slag både lette og mer krevende turer. Skjåk har bygget ut et nett på mer enn 40 ruter men også innover i Sjodalen og i Lom sentrum finner du flotte småturer. Ønsker du en kjentmann med på turen byr mange selskaper på guidede turer i området.

Sesong

Den beste perioden for å vandre i Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen er fra medio juni til medio september, og hovedsesongen er fra midten av juni til midten av august. Når våren kommer tidlig kan man fint vandre innover i fjellheimen fra begynnelsen av juni, men husk at vannstanden i elvene gjerne er høy. Man kan fint gå parkene lenge etter at hyttene stenger i midten av september, men man bør da gjerne være en erfaren vandrer. Ønsker man å gå mere krevende ruter eller ta seg opp på en av de utallige, flotte toppene anbefaler vi på det sterkeste å ta med en av våre lokale guider som er kjent i området. Været kan snu fort på denne tiden av året og da må man vite hva man gjør. Likevel er kanskje disse sene høstturene de aller fineste man kan gjøre da luften og dermed utsikten er på sitt aller beste på denne tiden av året. DNT medlemmer kan benytte seg av de selvbetjente hyttene foreningen har i parkene og ellers tilbyr fjellstyrene i området også hytter man kan benytte for en rimelig penge, men her må man ha med mat selv.