Magiske opplevelser i romjulen

Spesielt lys i desember

Magiske omgivelser og unike juleopplevelser står i kø når du kommer til regionen. Her finner du den gode gammeldagse hvite julen og et helt spesielt lys som har tiltrukket seg kunstnere i årtier.

Gå en tur utendørs og opplev det fantastiske lyset. Kanskje truger på beina gjør turen ekstra spennende? Får du med deg solnedgangen også er du virkelig heldig.

Julebyen Lillehammer

Lillehammer er en sjarmerende småby med urbane kvaliteter. I desember er den berømte gågata pyntet med girlandere og tusenvis av julelys. Innenfor de lysende, dekorerte vinduene finner du et bredt utvalg av butikker og koselige restauranter og kafeer du kan besøke i romjulen. 

 

Julestemning på Maihaugen og spektakulær kunst i Lillehammer Kunstmuseum

I julebyen Lillehammer finner du også to av Norges beste museer som byr på julestemning og spennende opplevelser. Du kan også oppleve julestemningen i flere av Maihaugens historiske hjem som er pyntet til jul som før i tiden og andre koselige juletilbud.

I romjulen, mellom 26. og 30. desember kan du få omvisning i julepyntede hjem fra ulike tidsepoker. Opplev at julefreden har senket seg over Øygarden i 1890-årenes Skjåk, bli med på en stemningsfull vandring til husene i Bygda eller besøk fru Bye i Olsengården, som endelig kan feire ordentlig jul etter at freden igjen har kommet til Norge. I 1950-tallshuset står museumsverten klar med jukeboks og julespilleliste!

Lillehammer Kunstmuseum har i vinter utstilling med Hilmar Fredriksen -  hans kunst er både tankefull og befriende humoristisk, og har appell til både unge og gamle.

 1. Julegata på Maihaugen.
  På Maihaugen finner du den gode, gamle julestemningen fra før i tiden.

  Unike opplevelser på hvit snø

  Få steder kan tilby så mange opplevelser knyttet til snø. Her kan du ta med familien på hundekjøring i et spann med seks Alaska huskyer, og avslutte med stekt pinnebrød i grillhytta. Hos Sjusjøen Husky Tours kan du melde deg på hundekjøring hele romjulen.

  Ønsker du enda mer fart og spenning i romjulen kan du prøve kjelkekjøring i olympiske omgivelser. På Kanthaugen i Lillehammer kan du teste kjelkekjøring hele romjulen. (hvis vær- og snøforholdene tillater det) 

  Flotte langrennsløyper finner du over hele regionen, og disse kan du nyte hele døgnet. Her får du kilometer på kilometer med skiløyper i verdensklasse.

  En annen fin fartsfylt romjulsaktivitet er å suse nedover de mange bakkene i alpinanleggene. Her finner du traseer for alle ferdigheter.

   

  Barnas Gård er pyntet til jul

  Fjøsnissene på Barnas Gård har pyntet hele gården til jul. Nissemor har kokt opp store mengder med grøt og saft, nissungene har samlet kaniner og marsvin på høylåven så alle kan få kose med dem, og fjøsnissen gleder seg til besøk! 

  Barnas gård har adventsåpent 2.- 3. desember, 9.-10. desember og romjulsåpent 29. og 30. desember for dem som vil ut å lufte seg etter julestria. 

   

  Romjula på Lillehammer og Gudbrandsdalen er som en julefortelling fylt av magi, og tusener av opplevelser venter. Velkommen til å skape din egen julefortelling.

  1. Langrenn på Sjusjøen
   Et mangfold av aktiviteter både med og uten ski! Natur og kultur, innendørs og utendørs.

  Planlegg din reise

  • Ting å gjøre

  • Overnatting

  • Hva skjer

  • Mat og drikke

  Søk ting å gjøre

  Miljøsertifiserte tilbydere
  Type:
  Sted:
  Sted
  Navn / nøkkelord:

  Søk overnatting

  Miljøsertifiserte tilbydere
  Type:
  Sted:
  Sted
  Navn / nøkkelord:

  Søk hva skjer

  Miljøsertifiserte tilbydere
  Type:
  Sted:
  Sted
  Navn / nøkkelord:
  Datoer

  Søk Mat og drikke

  Miljøsertifiserte tilbydere
  Type:
  Sted:
  Sted
  Navn / nøkkelord:

  #visitlillehammer